jn 4:23

"...De jön egy óra, és az most van, amikor az igazi imádók az Atyát szellemben és igazságban fogják imádni,mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Szellem, és az imádóknak szellemben és igazságban kell őt imádniuk."


János 4:23

Ezért nagyon fontos a dicsőítés, a dicséret, amikor a lelkünk énekel az Úrnak és abból mehetünk be az imádatba. Az embernek a testéhez tartozik a lelke, és a szellemünk amikor megtérünk megnyílik az Urnak. A szellemi ember tud parancsolni a lelkének ami engedelmes is neki. De ha a testünk parancsol a lelkünknek ott már baj van.Hát ha az Úr gyermekei vagyunk akkor a dicsérettel tudjuk kimutatni imádatunkat, hisz az ige mondja "imádókat keres". nem igazán értem amikor látok testvéreket és a dicsőítést nem szeretve vagy később jönnek, vagy látni nem szívből énekelnek.A szellemük alszik, vagy ezt az igét nem ismerik? Ebből bizony meg kell térni mert a szeretetnél egy magasabb fok az imádat.Márpedig Isten és a mi Urunk Jézus megérdemli, hogy a legmagasabb tevékenységgel mutassuk ki szeretetünket.
Senkire nem figyelve, átadva magunkat az imádatnak, amit csak szellemből tudunk cselekedni.

Uram kérünk téged, hogy munkáld ki az emberekbe, hogy még ha problémájuk is van akkor is téged szívből tudjanak dicsérni, mert a probléma megoldásában is akkor van erő, ha a gonosz uralma gyengül. Márpedig ha téged dicsérünk a gonosz menekül.Kérjük a te Szent Szellemed áldásait, mert ő az aki igazán tud minket ebben segíteni, felszabadítani! Ámen!