dicsőítésről

"Mikor mi, Isten népe, hálaadással és dicsérettel jövünk jelenlétébe, hadat viselünk ellenségeinkkel, csatáink pedig meg vannak nyerve Isten természetfeletti hatalma által. A dicséret egy hadüzenet, győzelmi kiáltás, hitvallás, hogy biztosan álljunk azon a helyen, melyet Isten adott nekünk. A dicsőítés megvallás, hogy az ellenség arra vonatkozó terve, hogy megraboljon, nem fog megingatni.

A dicséret kijelenti, hogy nem fog rád hatást gyakorolni az ellenség terve, hogy elragadjon téged. Ha arra van szükséged, hogy az ellenség elmeneküljön az életedből, akkor dicséret által kell átmenned a győzelembe! Más hívőkkel együtt való dicsőítés felszabadítja azt a kirobbanó hitet, mely elijeszti az ellenséget. A dicséretnek ez az ideje, mikor igazán örvendezünk Urunkban, konfrontálódáshoz vezet; nem maradhatsz a kényelmi zónádban, ha be akarsz lépni.

A dicséret egy erőteljes csatakiáltás, melyben megvallod, hogy erősen fogsz állni, és minden időkben, minden körülmények között Istent fogod dicsőíteni. A dicséret Isten jelenlétébe visz, ahol az ellenségnek nem marad más választása, mint hogy elmeneküljön. Én (Darlene) a dicséretet a hit kirobbanásának hívom, mely lehetővé teszi számodra, hogy egyenesen Jézus szerető karjaiba rohanj. A dicsőítés meghaladja azt, amit érzel, felülemelkedik azon, hogy milyen volt a heted vagy a mögötted álló nap, hogy gazdag vagy-e vagy szegény. Egyszerűen egyenes utat nyit Krisztus, a mi dicsőséges Urunk és a Királyok Királya fenséges valójába."

Nekem nagyon tetszenek ezek a gondolatok... Ez is bizonyítja, hogy nagy erő van a dicsőítésben. Ráadásul a 22. Zsoltár 4. versében (károli fordítás szerint)
"Pedig te szent vagy, a ki Izrael dicséretei között lakozol."
Szóval Isten az ő népének dicséretei között időzik. Ha dicsőítesz, Isten ott van, ott időzik, ott lakik... Azért ez elég jó, nem? Az az Isten, aki mindent teremtett... bármikor megtalálható a dicsőítéseidben... "Jelenlétével együtt hozza a szeretetét,
gyógyítását, megbocsájtását, kegyelmét és könyörületét.Bármire is legyen szükségünk ahhoz, hogy egy helyzet jóra forduljon, az jelen van, mikor az Urat dicsérjük."
Na kinek van kedve dicsőíteni?

Az idézetek Darlene Zschech : Extravagáns imádat című könyvéből valóak.

Információk a könyvről ITT!! KATT