Dicssuli2010

A mai nappal véget ért a 2010-es Debreceni Nyári Dicsőítő Iskola!
Kicsit elhamarkodtam azt a döntésemet egy héttel ezelőtt, hogy majd én be fogok részletesen számolni a dolgokról minden nap... Isten útjai sokszor egészen különlegesek tudnak lenni. Be sikerült vinnie engem, meg többünket mindenféle szolgálatokba. Én személy szerint kaptam sok-sok igazi barátot, akikkel nagyon jól megvoltunk, akikkel olyan sok mindent meg tudunk beszélni, a tapasztalatainkat meg tudtuk osztani. Napi rendszerességgel hajnalban feküdtünk le, rendre hajnali 4-5 óra környékén. Annyi beszélgetni valónk volt, hogy a hasunk majd' kihűlt, az idő így is kevés volt.

Ez volt minden idők legfantasztikusabb, legjobb dicssulija, amiben rengeteget, de tényleg rengeteget tudtunk épülni, javulni és mélyülni az Úrral való kapcsolatban és a felé áradó dicsőítésben!

A részletekről meg a tanításokról való beszámolót majd később, most megyek aludni, mert egész héten nem aludtam és ezt a néhány sort is alig bírom már a fáradság miatt legépelni temérdeknyi helyesírási hiba nélkül...

Az Úr áldjon benneteket!

Dicssuli2010

Kedves zenész Testvéreim!
Elérkezett a pillanat, vasárnap este van, holnap szerintem elég sokan útnak indulunk Debrecenbe!
Aki nem tudná, holnap indul a debreceni Lovardában a egy hetes 10-ik Nyári Dicsőítő Iskola!
Aki már volt az szerintem már nagyon várja, én személy szerint másodszor leszek, és már néhány héttől számolom visszafelé a napokat. Igen, számolom, sőt van, aki órára számolja...nade eljött az, amit már annyira vártunk!
Két fajta ember létezik a világon. Aki szereti a dicssulit és aki nem ismeri! Ez már a 10. alkalom és csak sajnálkozni tudok, hogy nem voltam az elmúlt 8évben ... Úgy is mondhatnám, hogy minden dics alkalmat kedvelő ifjúnak és aggnak ott a helye! Nem rockkoncert, "full korosztálykompatibilis" konferencia, alkalom, tábor. Emlékszem tavaly felköszöntötték a legidősebb résztvevőt, aki ha emlékeim nem csalnak közel volt a 100. évéhez. Nos, nem szaporítom tovább a szót, bízunk a legjobbakban, azt mondják minden idők legjobb dicssulia lesz az idei Esténként, ha lesz energiám (meg persze, ha minden ok lesz a mobilnettel) még megpróbálok írni, beszámolni itt nektek az eseményekről!


  Egy kis idézetet hadd osszak meg veletek a weboldalukról:  
Fantasztikus, hogy ez az idei, már a 10. Nyári Dicsőítő Iskola! Az Úrnak hála, a XXI. század első évtizedében minden nyáron összegyűlhettünk eddig, hogy őt magasztaljuk, dicsőítsük, imádjuk és felemeljük az ő nevét. Csodálatos alkalmak, élmények, sok-sok megtapasztalás, erőteljes tanítások vannak mögöttünk. Ezen a nyáron is erre hívunk és várunk Benneteket! Fantasztikus dolgokat várunk idén is, hiszen Isten megígérte, hogy ott van, ahol népe dicsőíti őt, és ha Az Úr jelen van valahol, akkor ott igazán fantasztikus dolgok történnek! Táborunk alapvető célkitűzése továbbra is: a dicsőítők képzése, felkészítése az Isten Királyságában való szolgálatra. Ha szereted az Urat dicsérni, szeretnél tanulni, épülni ezen a területen, szeretnél új dalokat tanulni, szeretsz együtt lenni sok száz ilyen szívű tesóval..., akkor itt a helyed közöttünk!

Vetítés-segéd…

Bizonyára sok gyülekezeti alkalom szervezésekor szembesültünk már azzal a „nagyívű hatástanulmányokat követelő” és „a gyülekezeti missziós stratégia alapjait megrázó” kérdéskörrel, hogy vajon a dalszövegeket énekeskönyvből, kiadott lapokról, diavetítő, írásvetítő, avagy projektor által kivetített képről olvassa a gyülekezet? Az érveket, ellenérveket, szempontok taglalását hagyjuk meg az alkalmak szervezőinek. Most csupán néhány tippet adnánk, segítségként...

[Olvass tovább!]

Hillsong United – nem csak dicsőítők

  Ha azt mondom Hillsong, sokminden az eszünkbe juthat. Egyrészt a gyülekezet, amely évről-évre sok áldott dicsőítő albumot jelentet meg, és aminek dalait milliók éneklik szerte a világon, vagy az a dinamikusan fejlődő közösség, amely huszonkét éve még csak 45 tagot számlált, ma azonban 17500-an vannak. Nekem – ifjúsági munkásként – elsősorban mégis az a gyülekezet, amelynek az ifjúsági munkája átütő. Komolyabban úgy egy éve lettem rájuk figyelmes, és azóta is nagyon inspirálnak. Az a kreativitás és odaszántság, amit a fiatalok eléréséért, illetve felneveléséért tesznek, komoly példa a számomra.


[ Cikk folytatása ]

Oldal:  1 2 3 ... 161 162 [163]