A prófétai tánc

Mint a bevezetőben olvasható, a tánc is az egyik formája lehet a dicsőítésnek. A 149. zsoltár 3. verse mondja: "Dicsérjétek nevét körtáncot járva, énekeljetek neki dob és hárfakísérettel! Mert gyönyörködik népében az Úr, győzelemmel ékesíti fel az elnyomottakat" Amikor a zsidó nép átkelt a Vörös tengeren, Miriám és más nők csörgődobbal táncolva, énekelve dicsérték Istent a menet elején. Így haladtak az Ígéret Földje felé. Teljes lényükkel hirdették Isten hatalmát és szabadítását, amit velük tett és tenni fog. Isten győzelmet adott nekik, és ahogy hálát adtak Neki, a hitük egyre nőtt és az ellenségeik megijedtek. Mi is megtapasztalhatjuk az imádatnak ezt a hatását, mely ha tánccal is párosul, még erőteljesebb.


[ Cikk folytatása ]

Kiben bízol? |golgota.tv

Az alábbi linken a Golgota tv egyik előadása hallható, >>Kiben bízol?<< címmel...

Magunkban?
A többi emberben?
A kapcsolatainkban?
A bankszámlánkban bízunk?
Valóban biztonságot jelentenek ezek?
Mit tennénk, ha mindezek cserben hagynának minket?
Mi vagy ki adhat békességet és biztonságot?

...talán az előadás meghallgatása után közelebb juthatunk a megoldáshoz

http://www.golgota.tv/?p=18751

Kedves Dics-sulisok!

Egy fantasztikus táborunk volt ez a 2010-es! Isten minden várakozásunkat felülmúlta! Minden eddiginél többen voltunk az idei táborban, az esti alkalmak atmoszférája, dicsőítései, igehirdetései lenyűgözőek voltak, a kurzusokon nagyon intenzív munka fojt mindenütt. Isten meghallgatta imáinkat és még a tábor befejezése előtt, már minden költségünk ki volt fizetve! Hihetetlen, de így történt! Istenünk csodálatosan megkoronázta ezen a területen is a 10. évünket. Azt gondolom, mindannyiunk számára nagyon megérintő volt Pintér Béla által előkészített 10 éves megemlékezés is... elképesztő volt belegondolni, így együtt, mennyi mindenen mentünk keresztül a 10 év alatt és hatalmas hálaadás erősödött fel a szívünkben Isten iránt, aki mindezt véghez vitte. Nagyon köszönjük mindenkinek az aláírt ívet is mindenkinek! A szívünkben vagytok!
Ha vannak átéléseitek, bizonyságaitok, fotóitok, videóitok az idei dics-sulival kapcsolatosan, nagyon örülnénk, ha megosztanátok velünk! A dics-suli honlapján, a fórumon nyitunk erre lehetőséget, gyertek fel és osszátok meg mit tett Veletek Isten! Hamarosan feltesszük az idei 22 dalt, az igehirdetéseket, és ha lehet, akkor a dicsőítésekből... Amint ez megtörténik, küldünk jelzést róla.

Addig is legyetek áldottak és dicsérjétek az Urat teljes szívetekből!

péter

Dicssuli2010

A mai nappal véget ért a 2010-es Debreceni Nyári Dicsőítő Iskola!
Kicsit elhamarkodtam azt a döntésemet egy héttel ezelőtt, hogy majd én be fogok részletesen számolni a dolgokról minden nap... Isten útjai sokszor egészen különlegesek tudnak lenni. Be sikerült vinnie engem, meg többünket mindenféle szolgálatokba. Én személy szerint kaptam sok-sok igazi barátot, akikkel nagyon jól megvoltunk, akikkel olyan sok mindent meg tudunk beszélni, a tapasztalatainkat meg tudtuk osztani. Napi rendszerességgel hajnalban feküdtünk le, rendre hajnali 4-5 óra környékén. Annyi beszélgetni valónk volt, hogy a hasunk majd' kihűlt, az idő így is kevés volt.

Ez volt minden idők legfantasztikusabb, legjobb dicssulija, amiben rengeteget, de tényleg rengeteget tudtunk épülni, javulni és mélyülni az Úrral való kapcsolatban és a felé áradó dicsőítésben!

A részletekről meg a tanításokról való beszámolót majd később, most megyek aludni, mert egész héten nem aludtam és ezt a néhány sort is alig bírom már a fáradság miatt legépelni temérdeknyi helyesírási hiba nélkül...

Az Úr áldjon benneteket!

Oldal:  1 2 3 ... 161 [162] 163