A prófétai tánc

Mint a bevezetőben olvasható, a tánc is az egyik formája lehet a dicsőítésnek. A 149. zsoltár 3. verse mondja: "Dicsérjétek nevét körtáncot járva, énekeljetek neki dob és hárfakísérettel! Mert gyönyörködik népében az Úr, győzelemmel ékesíti fel az elnyomottakat" Amikor a zsidó nép átkelt a Vörös tengeren, Miriám és más nők csörgődobbal táncolva, énekelve dicsérték Istent a menet elején. Így haladtak az Ígéret Földje felé. Teljes lényükkel hirdették Isten hatalmát és szabadítását, amit velük tett és tenni fog. Isten győzelmet adott nekik, és ahogy hálát adtak Neki, a hitük egyre nőtt és az ellenségeik megijedtek. Mi is megtapasztalhatjuk az imádatnak ezt a hatását, mely ha tánccal is párosul, még erőteljesebb.


[ Cikk folytatása ]

Kiben bízol? |golgota.tv

Az alábbi linken a Golgota tv egyik előadása hallható, >>Kiben bízol?<< címmel...

Magunkban?
A többi emberben?
A kapcsolatainkban?
A bankszámlánkban bízunk?
Valóban biztonságot jelentenek ezek?
Mit tennénk, ha mindezek cserben hagynának minket?
Mi vagy ki adhat békességet és biztonságot?

...talán az előadás meghallgatása után közelebb juthatunk a megoldáshoz

http://www.golgota.tv/?p=18751

Kedves Dics-sulisok!

Egy fantasztikus táborunk volt ez a 2010-es! Isten minden várakozásunkat felülmúlta! Minden eddiginél többen voltunk az idei táborban, az esti alkalmak atmoszférája, dicsőítései, igehirdetései lenyűgözőek voltak, a kurzusokon nagyon intenzív munka fojt mindenütt. Isten meghallgatta imáinkat és még a tábor befejezése előtt, már minden költségünk ki volt fizetve! Hihetetlen, de így történt! Istenünk csodálatosan megkoronázta ezen a területen is a 10. évünket. Azt gondolom, mindannyiunk számára nagyon megérintő volt Pintér Béla által előkészített 10 éves megemlékezés is... elképesztő volt belegondolni, így együtt, mennyi mindenen mentünk keresztül a 10 év alatt és hatalmas hálaadás erősödött fel a szívünkben Isten iránt, aki mindezt véghez vitte. Nagyon köszönjük mindenkinek az aláírt ívet is mindenkinek! A szívünkben vagytok!
Ha vannak átéléseitek, bizonyságaitok, fotóitok, videóitok az idei dics-sulival kapcsolatosan, nagyon örülnénk, ha megosztanátok velünk! A dics-suli honlapján, a fórumon nyitunk erre lehetőséget, gyertek fel és osszátok meg mit tett Veletek Isten! Hamarosan feltesszük az idei 22 dalt, az igehirdetéseket, és ha lehet, akkor a dicsőítésekből... Amint ez megtörténik, küldünk jelzést róla.

Addig is legyetek áldottak és dicsérjétek az Urat teljes szívetekből!

péter

Oldal:  1 2 3 ... 161 [162] 163