:D

A pap a szörnyű bünhődés érzékletes leírása után így szól a gyülekezethez:
- Álljon fel az, aki a mennyek országba akar jutni!
Mindenki feláll, majd leül.
- Most pedig azok álljanak fel, akik a pokolra akarnak kerülni.
Egy perc néma csend után az egyik hívő feláll.
- Te tényleg a pokolra akarsz jutni? - kérdezi a pap.
- Nem, atyám, csak megsajnáltam, hogy egyedül áll...

Tölts Vele időt!

Ez egy olyan téma, amelyet szerintem felekezetektől függetlenül sokan hangsúlyoznak. Olvass Bibliát, járj gyülekezetbe, imádkozz... ezek valóban fontos dolgok, és nem csak azért hangzik el sokszor, mert nem jut eszébe más, hanem mert tényleg fontos, hogy tölts időt Istennel. Isten azt szeretné, hogy ÉLő kapcsolatban legyen veled! Hogy ő legyen az, akivel megosztod a problémáidat, és ő legyen az, akivel megosztod örömeidet.

Jézus nem csak azért jött el, hogy meghaljon helyettünk, hanem hogy helyreállítsa a kapcsolatot ember és az Atya között. Azáltal hogy időt töltesz Istennel, esélyt adsz magadnak, hogy újabb szeleteket ismerj meg Isten végtelen mély személyiségéből. Viszont Isten azt is szeretné, hogy tölts vele olyan időt, ami az örömről szól .

A dicsőítésekben nagyon sok örömforrás van, amikor megvallod azokat
a dolgokat, amiket a szövegben találsz. Hidd el, a kimondott szónak ereje van! Fontos még, hogy tölts olyan időt Istennel, amikor csak te, és csak ő van. Jézus is tett így, neki is szüksége volt arra, hogy kettesben legyen az Atyával.

Mt. 14.23
"De miután elbocsátotta a sokaságot, felment a hegyre magányosan imádkozni. Amikor beesteledett, egyedül volt ott."

Szeretne Isten veled lenni kettesben, amikor nem kell félned hogy mit szólnak mások, és őszinte lehetsz hozzá. ő Isten. ő teremtett, ő alkotta meg a személyiségedet, a testedet, mindent, ami te vagy. Ha valaki, akkor ő ismer téged, és szeretné hogy te is megismerd őt. Ehhez pedig elengedhetetlen dolog az, hogy Vele legyél, hogy időt tölts Vele. Adj esélyt Istennek hogy bemutatkozhasson

A prófétai tánc

Mint a bevezetőben olvasható, a tánc is az egyik formája lehet a dicsőítésnek. A 149. zsoltár 3. verse mondja: "Dicsérjétek nevét körtáncot járva, énekeljetek neki dob és hárfakísérettel! Mert gyönyörködik népében az Úr, győzelemmel ékesíti fel az elnyomottakat" Amikor a zsidó nép átkelt a Vörös tengeren, Miriám és más nők csörgődobbal táncolva, énekelve dicsérték Istent a menet elején. Így haladtak az Ígéret Földje felé. Teljes lényükkel hirdették Isten hatalmát és szabadítását, amit velük tett és tenni fog. Isten győzelmet adott nekik, és ahogy hálát adtak Neki, a hitük egyre nőtt és az ellenségeik megijedtek. Mi is megtapasztalhatjuk az imádatnak ezt a hatását, mely ha tánccal is párosul, még erőteljesebb.


[ Cikk folytatása ]

Kiben bízol? |golgota.tv

Az alábbi linken a Golgota tv egyik előadása hallható, >>Kiben bízol?<< címmel...

Magunkban?
A többi emberben?
A kapcsolatainkban?
A bankszámlánkban bízunk?
Valóban biztonságot jelentenek ezek?
Mit tennénk, ha mindezek cserben hagynának minket?
Mi vagy ki adhat békességet és biztonságot?

...talán az előadás meghallgatása után közelebb juthatunk a megoldáshoz

http://www.golgota.tv/?p=18751

Oldal:  1 2 3 ... 160 [161] 162