dicsőítésről

"Mikor mi, Isten népe, hálaadással és dicsérettel jövünk jelenlétébe, hadat viselünk ellenségeinkkel, csatáink pedig meg vannak nyerve Isten természetfeletti hatalma által. A dicséret egy hadüzenet, győzelmi kiáltás, hitvallás, hogy biztosan álljunk azon a helyen, melyet Isten adott nekünk. A dicsőítés megvallás, hogy az ellenség arra vonatkozó terve, hogy megraboljon, nem fog megingatni.

A dicséret kijelenti, hogy nem fog rád hatást gyakorolni az ellenség terve, hogy elragadjon téged. Ha arra van szükséged, hogy az ellenség elmeneküljön az életedből, akkor dicséret által kell átmenned a győzelembe! Más hívőkkel együtt való dicsőítés felszabadítja azt a kirobbanó hitet, mely elijeszti az ellenséget. A dicséretnek ez az ideje, mikor igazán örvendezünk Urunkban, konfrontálódáshoz vezet; nem maradhatsz a kényelmi zónádban, ha be akarsz lépni.

A dicséret egy erőteljes csatakiáltás, melyben megvallod, hogy erősen fogsz állni, és minden időkben, minden körülmények között Istent fogod dicsőíteni. A dicséret Isten jelenlétébe visz, ahol az ellenségnek nem marad más választása, mint hogy elmeneküljön. Én (Darlene) a dicséretet a hit kirobbanásának hívom, mely lehetővé teszi számodra, hogy egyenesen Jézus szerető karjaiba rohanj. A dicsőítés meghaladja azt, amit érzel, felülemelkedik azon, hogy milyen volt a heted vagy a mögötted álló nap, hogy gazdag vagy-e vagy szegény. Egyszerűen egyenes utat nyit Krisztus, a mi dicsőséges Urunk és a Királyok Királya fenséges valójába."

Nekem nagyon tetszenek ezek a gondolatok... Ez is bizonyítja, hogy nagy erő van a dicsőítésben. Ráadásul a 22. Zsoltár 4. versében (károli fordítás szerint)
"Pedig te szent vagy, a ki Izrael dicséretei között lakozol."
Szóval Isten az ő népének dicséretei között időzik. Ha dicsőítesz, Isten ott van, ott időzik, ott lakik... Azért ez elég jó, nem? Az az Isten, aki mindent teremtett... bármikor megtalálható a dicsőítéseidben... "Jelenlétével együtt hozza a szeretetét,
gyógyítását, megbocsájtását, kegyelmét és könyörületét.Bármire is legyen szükségünk ahhoz, hogy egy helyzet jóra forduljon, az jelen van, mikor az Urat dicsérjük."
Na kinek van kedve dicsőíteni?

Az idézetek Darlene Zschech : Extravagáns imádat című könyvéből valóak.

Információk a könyvről ITT!! KATT

Péld 4:23

A szív a mai európai kultúrában az érzelmek szimbolikus székhelye. Isten Igéje is ismeri a szívünket. Sőt az ismeri a leginkább. Ma az a szívügyem, hogy a szívünkről beszéljek...

[ Cikk folytatása ]

már megint valami dicssulis story... :)

Fiatalok!
Ki járt már a debreceni nyári dicssuliban?

Nos nem mondom azt, hogy csak azok olvassák ezt most tovább, akik igen...de azokhoz fog főleg szólni!

A weboldalukon úgy szól a kiírás, hogy mindig a legutóbbi év hanganyagát teszik csak közzé. Nyilván helytakarékosság miatt.
Nade egy barátom (Dave admintársam bátyja) valahogy, nemtudomhogy, max ő tudja... megszerezte, megtalálta, megvoltneki... visszamenőleg az elmúlt 5 év anyaga mp3-ban.
Én fellelkesülve, boldogan, elkértem, ő odaadta, s feltettem az összeset, igen, mind, szám szerint 98 darab dicssulis hangfelvételt az örömötökre!

Hallgassátok! Az Úr dicsőségére! Ámen!

frissítések

Kedves Testvéreim!
A mai este felkerültek az oldalra dúr, moll, húrhetes, és mollhetes kategóriában gitárakkord táblázatok. Fent a "Kezdőknek" c link alatt találjátok meg mellékelve egy kis leírással (ami az "501 gitár akkord" című könyvből merítettünk).

Használjátok egészséggel, és szüntelen énekeljetek az Úrnak! (...és persze gitározzatok is... megy amilyen hangszeretek csak van! )

Oldal:  1 2 3 ... 159 [160] 161 162