Kilométerkő

A regisztrált felhasználóknak új lehetőségek nyíltak az oldal használatában!
Mostantól a dicsportal.hu elektronikus folyóirat, letöltőközpont és közösségi portál!
Naponta, itt a főoldalon újabbnál újabb cikkek, leírások, hírek s videókra lelhetünk. Ha keresünk egy tartalmat - legyen az kotta, vagy maga a hallgatható változat, számítógépes program, vagy bármely egyéb tartalom - a letöltések között megtaláljuk.

Ajánlom figyelmetekbe a profiloldalatok szerkesztését, adatlapotok bővítését, kép- és videofeltöltést, ismerősök, barátok keresését, barátkozást, ismerkedést, fórumozást.Hirdetők, szervezetek, boltok jelentkezését is várom: nagyszerű kedvezményekkel kínálunk hirdetési lehetőségeket a napi legalább 100 lapmegnyitással rendelkező weboldalunkra, ahol célzottan kérhetnek és kaphatnak kielégítő reklám-szolgáltatást.

Üdv nektek és áldás: winben (fő admin)

Hatalom, és az alázat kapcsolata

Ján.13,3-5
"Tudva Jézus, hogy az Atya mindent hatalmába adott neki, és hogy ő az Istentől jött és az Istenhez megy, felkelt a vacsorától, levetette a felső ruháját; és egy kendőt vett, körülkötötte magát. Azután vizet töltött a medencébe, és kezdte mosni a tanítványok lábait."


Ján.13,12-15
"Mikor azért megmosta azoknak lábait, és a felső ruháját felvette, újra leült, mondta nekik: Értitek-e, hogy mit cselekedtem veletek? Ti engem így hívtok: Mester, és Uram. És jól mondjátok, mert az vagyok. Azért, ha én az Úr és a Mester megmostam a ti lábaitokat, nektek is meg kell mosnotok egymás lábait. Mert példát adtam nektek, hogy amiképpen én cselekedtem veletek, ti is akképpen cselekedjetek."

Ebben az igeversekben 2 dolog fontos dolog található meg egy időben. Jézus jól tudta hogy Övé a legfőbb hatalom, és ezután megmosta a tanítványai lábát. A hatalom, és az alázat egyidejűleg volt a jellemében. Ezzel a példával azt akarja nekünk bemutatni, hogy nekünk is így kell élnünk. Van hatalmunk megtenni dolgokat, de ha túlságosan ebbe az irányba mozdulunk el, akkor beképzelt emberekké válhatunk. Nekünk, Isten fiainak valóban óriási tekintélyünk van. De igazából ez nem a mi hatalmunk, hanem az Úr Jézus Krisztus adta nekünk ezt a hatalmat. Mert ha csak az erőre és a tekintélyre figyelünk, akkor eltévesztjük a lényeget.

Az alázat is nagyon fontos dolog az életünkben, de sok ember félreérti ezt. Az alázat nem azt jelenti, hogy mi kicsik vagyunk, az égvilágon semmire nem vagyunk jók. Az alázat azt jelenti, hogy mindent Istentől teszünk függővé. Az ő akaratát részesítjük előnyben, viszont abban amit a Biblia mond, abban kitartunk, és határozottak leszünk. Hisz mégis mi más lehetne az igazság, mint az, amit a Teremtő Isten kijelentett, és benne van a Bibliában.

A legnagyobb elhívás mindenkinek az életében nem az, hogy pásztor, vagy próféta, vagy bármi egyéb legyen belőlünk, a legnagyobb elhívásunk az, hogy krisztusiak legyünk. Ez igazából a legnagyobb elhívásunk.

Jézus az alázatát azzal mutatta be, hogy megmosta a tanítványai lábait. Abban az időben az úgy volt, hogy mivel az emberek nem hordtak cipőt, mint mi most, a lábmosás az egy nagyon komoly feladat volt. Az emberek lába valóban piszkos volt! Szeretném, ha úgy értenétek ezt az egészet, hogy: 'Ha én követem a fő elhívásomat - ami az, hogy krisztusi legyek -, olyanná kell válnom, amilyen ő. Az, hogy "olyanná válok, mint Ő", azt jelenti, hogy a tekintély is teljes mértékében, valamint az alázat is a maga teljes mértékében egyenlő arányban van jelen az én lelkem, szellemem és lényem egészében.

Részlet a A Dávid Sátora Gyülekezet 2009. 09. 06.-i hírleveléből

Bible

Gondolom a mai világban már nem kérdés, hogy van-e valakinek mobiltelefonja.

Jó dolog az, ha mindig a zsebünkben van egy kis okosság, amivel éjjel-nappal elérhetőek vagyunk.

Jó az, ha zsebben van egy kis egyszerű fényképező, diktafon, mp3 lejátszó, kis lámpa, sőt a guruknak film, játék, internet, miegymás.

Gondoltunk-e már arra, hogy de jó lenne, ha maga a Biblia is ilyen kis zsebbevalóban
lehetne?

A letöltések között mától megtalálhatjátok a Hungarian Go Biblie nevű mobilszoftvert!

A program java alapú, ami azt jelenti, hogy nem kell hozzá semmilyen bonyolult, drága okostelefon, a mostani Nokia és SonyEricsson telefonokon mind fut.


 

Telepítése egyszerű.
Például adatkábellel összekötjük a telefont a számítógéppel és egy pc sulite nevű alkalmazással a letöltésekből letöltött Hungarian_Go_Bible_v2.2.2.zip file tartalmát felmásoljuk/telepítjük a telefonra!

link

Online játék

Üdvözlök Mindenkit!

Szeretném jelenteni, hogy indítottam egy fórum alapú szerepjátékot.

Mindenki regisztrálhat egy kitalált névvel (emberi név legyen, de nem kell magyarnak lennie, sőt jobb lenne, ha nem magyar lenne), kiválaszthatja, hogy milyen felekezetű legyen a karaktere. Nem muszáj, hogy keresztény legyél, de ez direkt arról szól, hogy a katolikusok, reformátusok, szabadkeresztények, stb... hogyan élnek meg egymás mellett. Játékon belül vallási vitákba, illetve más beszélgetésekbe, kapcsolatokba is bele lehet bonyolódni. Megismerkedhetnek egymással a karakterek, barátságot köthetnek, sőt akár össze is házasodhatnak. A karaktered történetét te magad találhatod ki, és te irányítod az ő életét. Ha érdekel, akkor kérlek jelentkezzetek az alul látható honlapon, illetve arra kérnélek benneteket, hogy olvassátok el a szabályokat, illetve a Kisokost, mindent, ami fontos információt ad a játékkal kapcsolatban. Ha valamit nem értetek, a fórumon biztos megtaláljátok a magyarázatot. Ha azok elolvasása után sem értetek valamit, akkor írhatok ide nekem, vagy ott az Adminnak.

Még annyit szeretnék, hogy még nem teljesen tökéletes a fórum. Ha hibát észleltek, akkor kérlek szóljatok, és türelemmel várjátok a javítást!


Honlap: http://clemencytheocracy.hungarianforum.net
[Beküldte cs711]

Az otthagyottak (Left Behind)

Az elragadtatásról szóló film


A film középpontjában egy újságíró Buck Williams valamint egy pilóta Rayford Steele és lánya vannak. Rendesen élik hétköznapjaikat amíg egy nap minden megváltozik. Rayford Steele épp egy new yorki járatot vezet amin Buck is rajta van amikor a gépről emberek tünnek el.
Hatalmas káosz tör ki mert kiderül a jelenség mindenhol szedi "áldozatait". Amikor Rayford Steele othonában nem találja se a fiát se a feleségét rögtön tudja ,hogy mi történt ugyanis Ray felesége keresztény volt míg fia túl fiatal ahoz, hogy meghozhassa ezt a döntést. Ray rögtön a templomba siet ahol rátalál a gyülekezet lelkipásztorára aki épp Isten bocsánatáért esedezik hisz itt maradt.
Ray megtér és a lányát is sikerül meggyőznie amikor megjelenik náluk Buck. Neki is mesélnek az egészről és képeket olvasnak a bibliából a jövőre vonatkozólag Pl.: Eljön az antikrisztus és 10 királyság felett fog uralkodni 7 éven át. Buck elösször nem hiszi el de késöbb találkozik Nicolai Carpathiaval aki meglepetésére 10 földterületet akar elsajátítani és 7 éves világbékéről áradozik...

 
A film 1-2 része letölthető az alábbi linken:

http://godnewsretsag.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=654098

Oldal:  1 2 3 ... 156 [157] 158 ... 160 161 162